Tilanneanalyysi ja osaamisaukot

Kevään mittaan olemme koonneet tietoa rakennusalan tilanteesta useammasta näkökulmasta eri puolilla Eurooppaa. Hankkeessa mukana olevien 12 maan yhteiskunnat poikkeavat toisistaan, mikä heijastuu myös rakentamiseen ja rakennusalan tilanteeseen. Eroja löytyy niin idän ja lännen välillä samoin kuin eteläisen ja pohjoisen Euroopan osien välillä.

Tulevaisuuden haasteet ovat periaatteessa samat kaikissa maissa, mutta sekä lähtökohdissa että toimintakulttuureissa on eroavaisuuksia. Alalla pohditaan yleisesti, mistä löytyy osaavaa työvoimaa, miten päivitetään työntekijöiden osaaminen vastaamaan yhä kasvaviin osaamistarpeisiin, mitä tarkoittaa kestävä kehitys rakennusalalla, osataanko kierrättää ja miten uusi teknologia muuttaa rakennustyömaita?

Meidän kouluttajien tehtävänä on vastata tulevaisuuden osaamistarpeisiin. Tässä hankkeessa on siihen aikaa neljä vuotta ja oivallinen tilaisuus.

Sataedu on vastuussa vuoden vaihteessa 2019 alkaneen hankkeen ensimmäisestä työpaketista ja sen raportoinnista. Tilanneanalyysin tarkoituksena on muodostaa hyvä ja perusteellinen kokonaiskuva alan nykytilanteesta, alalla mahdollisesti odotettavissa olevien muutosten ajureista sekä tulevaisuuden suuntaviivoista erityisesti koskien työvoiman saatavuuteen sekä osaamiseen liittyviin haasteisiin.

Toimintaympäristön tarkastelussa käytettiin niin sanottua PESTLE-analyysimenetelmää. Lyhenne muodostuu kuudesta tekijästä: Political, Economical, Social, Technological, Legal ja Environmental. Analyysi pohjautuu kyselyyn, jossa haastateltiin päättävässä asemassa olevaa henkilöä kustakin eri tekijästä.

Läpileikkaavina teemoina kaikessa tarkastelussa on mukana energiatehokkuus, kiertotalous ja digitaalisuus.

Analyysin tulokset valmistuvat elokuun lopulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s