StatusQuo rakennusalalla

Rakennusalan tarkastelun toinen osa (StatusQuo) toteutettiin maakohtaisena asiantuntijatyönä alan tilastoihin ja viimeaikaisiin selvityksiin perehtyen. Tilanneanalyysiin koottiin yleisellä tasolla tietoa maan rakennusteollisuudesta (osuus BKT:sta, alaan vaikuttavat muutokset ja trendit, työntekijöiden osaamisprofiilit jne.) sekä selvitettiin EU-direktiivien vaikutusta kansalliseen politiikkaan ja päätöksentekoon alan näkökulmasta.

Rakennuskannan ikäjakauman perusteella voidaan päätellä korjausrakentamisen tarve. (Lähde: RT)

Keskeiset teemat tässäkin osiossa ovat digitalisaatio, kiertotalous ja energiatehokkuus. Tilanneanalyysiin koottiin lisäksi rakennusalan tilastoja työvoiman määrästä, työllisyydestä ja ammatillisesta koulutuksesta. Tilanneanalyysin tulokset julkaistaan tällä sivustolla elokuun 2019 lopussa.

Lähde: RT

Hankkeen ensimmäisen vaiheen keskeisenä tavoitteena on ollut muodostaa kuva rakennusalan tulevaisuuden osaamistarpeista. Samalla on pyritty konkretisoimaan nykytilan ja tulevaisuuden välille jäävät osaamisaukot, joiden umpeen kuromiseen tullaan seuraavaksi suunnittelemaan koulutusratkaisuja. Syyskuun aikana laaditaan ja julkaistaan hankkeen toimenpiteitä kuvaava tiekartta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s